مقالات تخصصی نمایش نسخه اصلی

علل خطا در چشمی های دزدگیر...

اگر داخل چشمی دزدگیر را باز کنید، با مداری روبرو میشوید که در وسط آن یک سنسور PIR وجود دارد. گاها برخی دوستان کاربرد این چشمی را با سنسور های حرکتی ، به اشتباه میگیرند. برای شروع کار یک توضیح کوتاهی در مورد سنسور PIR ارائه میدهیم:

mehdi 3544

اگر داخل چشمی دزدگیر را باز کنید، با مداری روبرو میشوید که در وسط آن یک سنسور PIR وجود دارد. گاها برخی دوستان کاربرد این چشمی را با سنسور های حرکتی ، به اشتباه میگیرند. برای شروع کار یک توضیح کوتاهی در مورد سنسور PIR ارائه میدهیم:
حسگر PIR حسگری هست که آثار گرمایی بدن انسان رو شناسایی میکند و با تبدیل اون به یک سیگنال الکتریکی امکان انجام هر عملی که میشه با یه سیگنال الکتریکی انجام داد رو فراهم میکنه  و فرمان تحریک رو به دزدگیر میدهد.
هر جسمی که دمای آن بالاتر از صفر مطلق یعنی ۲۷۳ درجه زیر صفر باشد از خودش انرژی از جنس امواج نوری ساطع می‌کند. میزان این انرژی که از جسم ساطع می‌شود وابسته است به:
·        اختلاف دمای سطح جسم با دمای محیط
·        میزان دمای خود جسم
·        میزان انعکاس نور از جسم
·        ابعاد فیزیکی جسم
·        میزان تولید انرژی داخلی (فعالیت و متابولیسم) و طول موج این نور وابسته به دمای جسم می‌باشد.
بخش زیادی از این انرژی که از جسمی تابش می‌کند از نوع مادون قرمز می‌باشد که مربوط به بخش نامریی طیف امواج الکترومغناطیس می‌باشد. در یک دفتر اداری معمولی سطح تمام اجسام، دیوارها، کف، چراغ‌ها و غیره نور مادون قرمز از خود انتشار می‌دهند از آنجا که دمای سطح اجسام اطراف با دمای محیط به هم نزدیک می‌باشد هر دو تقریباً در یک طول موج انتشار دارند.
هنگامی که کسی در اتاق حضور ندارد و یا فردی در آن حرکت نمی‌کند الگوی انتشار این انرژی از جهت قدرت و جهت ثابت است. حال اگر فردی به اتاق وارد شود این الگو به دو شکل به هم می‌ریزد. بدن فرد بین انعکاس و انتشار امواج توسط محیط مانع ایجاد می‌کند. بدن فرد انرژی مادون قرمز خود را می‌تابد که باعث افزایش میزان این انرژی در اتاق می‌شود.
سنسور نسبت به نور مادون قرمز دریافتی عکس‌العمل‌ نشان می‌دهد و آن را به میکرو ولت تبدیل می‌کند.
سنسور مادون قرمز فقط به دمای ناشی از بدن انسان یا حیوان خونگرم که در محدوده ۸-۱۴mmاست عکس‌العمل نشان می‌دهد و طول موج‌های دیگر انرژی مادون قرمز مربوط به چراغ‌ها، نور خورشید، تجهیزات گرم کننده و غیره را به منظور کاهش نویز جهت تشخیص حضور یک فرد در محدوده خود فیلتر می‌کند.
سنسور اصلی یک PIR، یک قطعه فوق‌العاده حساس نسبت به نور مادون قرمز است که داخل یک کپسول کاملاً بسته قرار گرفته است. هر نور مادون قرمزی که به سطح سنسور بتابد در مشخصات الکتریکی سنسور تغییر ایجاد می‌کند. این تغییر توسط یک مدار الکترونیکی آشکار گردیده، تقویت شده و می‌تواند منجر به بروز یک آلارم در خروجی PIR شود.
حال سوال اینست که دلیل فعال شدن بی موقع چشمی چیست؟
همانطور که گفتیم سنسور PIR قادر به تشخیص هر جسم با دمای تعیین شده می باشد،
در مواقعی که دمای هوای محیط بیش از حد نرمال گرم باشد امکان بروز خطای سنسور بالا میرود و یا در محیط هایی که از دوربین مداربسته با دید در شب مادون قرمز استفاده شده است امکان این که پرتاب نور مادون قرمز‌ باعث بروز خطا در سنور چشمی شود وجود دارد.
در مجموع اگر از چشمی های با کیفیت استفاده شود میتوان گفت ۱۰ درصد ، تحریک شدن چشمی در اثر این موارد می باشد و ۹۰درصد علت، از قطعات متصله و یا سیمکشی نادرست و شرایط غیر صحیح سیستم نصب شده ،میتوان ذکر نمود.